Buletine PRAM in regim de urgenta

ELRIS INSTAL SRL vă ofera servicii de verificare a dispersiei prizei de pamant si eliberarea buletinelor PRAM în regim de urgentă.

Scopul verificării :

Preventiv pentru limitarea efectelor electrocutarilor, incendiilor sau distrugerea aparatelor electrice. 

Necesar pentru controalele ITM, ISU, societati de asigurari, Audituri anuale ISO, Pompieri , etc.

Verificarea rezistentei prizei de pământ este necesară si se execută periodic  deoarece toate instalatiile se deterioreaza in timp din cauza anumitor  factori cum ar fi: încărcare excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune , imbatranirea izolatiilor, etc.  

Conform Normativului I7/2011 cap. 8.2.1.1 “Verificarea periodică are rolul de a determina dacă tot echipamentul din componeța instalației electrice este in stare de utilizare“

Conform Normativului I7/2011 la cap. 8.1.1.1.2 „Verificarea inițială a instalațiilor electrice trebuie efectuată de o persoană calificată, competentă în verificări”

Recomandăm clientilor sa faca o verificare o data pe an sau de două  ori pe an.

Verificarea sa se faca  o dată iarna (sol inghetat) si o data vara (sol uscat, seceta), acestea fiindregimurile aflate la limita. Dupa realizarea celor doua măsuratori se poate determina daca priza de pamant este sau nu defecta si daca necesita o îmbunătățire.

ATENTIE!!

Lipsa buletinului  PRAM, înseamnă o amendă între 5.000 si 10.000 lei, conform L319/2006 cap IX art 39 alin 9 pct f si g.

Pentru detalii va rugam sa ne contactati le tel: 0723252222 sau pe testarielectrice@gmail.com